2013. május 3., péntek

Enzo

Nos, eredetileg macskát akartunk, a törzskönyvében az is van, de szerintem becsúszhatott ide valami kutyagén is, mert amit ez az állat csinál, az nem természetes.

Ami eddig terv szerint alakul: Nő, mint a gomba. A héten már lenyomta a 2,5 kg-ot, pedig csak 17-én tölti az 5 hónapot. Már nem félek, hogy törpe marad. A szőre egyre hosszabb, vicces nézni, amikor mosakodás közben küzd a nyelvére tapadt szálakkal. A szeme, bár nem a várakozásoknak megfelelő zöld lett, de nem is a számomra oly utálatos sárga, hanem barna. Középmegoldásnak jó, ráadásul tök ritka ez a szemszín a macskáknál, úgyhogy még menőzhetünk is vele.

Ami viszont "aggasztó", de sokkal inkább viccesen bosszantó:

1. Koszol kaja közben. Úgy veti rá magát a tápra, mintha egy héten egyszer kapna enni (pedig mindig van előtte). Rendszerint belelép a táljába, aminek eredményeképpen az egész konyhát teleszórja a darabokkal, sőt néha még a szobába is jut. Ha négyszer söprök össze, akkor ötször eszik....

2. Harap. Megáll az ész, de játék közben nem karmol (teljesen visszahúzza a körmeit, akkor is, ha a karunkon csimpaszkodik), ellenben harap. Amikor olyanja van, átkulcsolja a kezünket a mancsával és akkurátusan körberágja a kézfejünket. Ha nagyon rajta van az 5perc, a szoba másik sarkából odafut hozzánk, beleharap a vádlinkba és megint elrohan. A dolog nem vészes, nem folyik vér, vagy ilyesmi. Általában óvatos, kivéve, ha nagyon belemerül, de akkor is le lehet állítani. Viszont ez akkor sem egy megszokott macska-viselkedés!

3. A játékait a szájában cipeli. Nincs kecmec, felkapja és viszi. Ezt eddig legfeljebb anyamacskától láttam, amikor eldugja a kicsinyeit, de Enzo nem "anya" és még csak nem is felnőtt. Ehhez a szokásához kapcsolódik a következő (és egyben legdurvább pont):

4. A legújabb kedvenc időtöltés - és itt mindenki kapaszkodjon meg - : odahozza a papírgalacsinjait (mindenkori sztárjáték, miután a zsepiktől el lett tiltva) és várja, hogy eldobjam... és vissza is hozza!!!

Most meg úgy horkol a párkányon, hogy még itt, az ágyon is hallom (kb. 2,5 méter).

Ez tuti nem normális... :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése