2014. február 21., péntek

Alapvetések

A minap, a csaj fenekének ringatása és két lencsi lány eléneklése között megfogalmazódott bennem néhány gondolat.

1. Terhesen csak hittem, hogy mindenki beleszól a dolgaimba, gyerekkel már tudom is. Márpedig gyereknevelési kérdésekben nincs kompromisszum, nincs alku, nincs köztes megoldás. Mindenkinek határozott és sziklaszilárd meggyőződése van, és ha te nem úgy csinálod, akkor bizony nem vagy jó anya. Ezt személyes kontaktus esetén mély hallgatással, illetve rosszalló tekintettel is nyomatékosíthatják.

2. A gyerek kreatívvá tesz. Így lett a szám a harmadik kezem, így született a babatornázó-hordozó kombinációja és így készült el az "ágy az ágyban" macskabiztos barikád.

3. Ha már macska: akár el is adhatnám a bébiőrt. Abban a pillanatban, hogy a csaj nyüsszent egyet, Enzo már ott is terem a szoba ajtaja előtt, engem néz és nyivákol. Na nem azért, mert olyan jó fej, hanem mert azt akarja, hogy hallgattassam el a gyereket. Amennyiben ez hasfájás okán lehetetlenség, dupla koncertet kapok, mert miközben majd ledönt a lábamról, megpróbálja túlharsogni a gyereksírást.

4. Az első gyerekhez grátisz jár önismereti tanfolyam. De nem is akármilyen! A drágább, önreflexiós fajta, ahol nem holmi sarlatánok terelgetnek önnön valód felé tesztek és miegymások kiértékelése során, hanem saját magad szembesülhetsz a szituációkban kőkemény valósággal, ráadásul itt élesben megy. Tiszta Survivor, csak itt nem kapsz pénzt, nyaralást, autót a végén, és legfeljebb életed párja tapsol neked a nézőtérről. Na jó, azért igen jelentős jutalom lehet egy mosoly is a másik főszereplőtől. :) Egészen jól haladok a tréninggel, egy csomó mindent megtudtam magamról: 
- A fájdalomküszöbömet jóval fölé képzeltem a reálisnak, ld. szülés, szoptatás.
- A kezdeti "szülés után de jól nézek ki" élményt hamar el tudja rontani pár üveg Nutella és pár táblás Milka.
- A türelmem sokkal végesebb, mint azt szeretném. (Bár az elfogyasztott édesség mennyiségével egyenes arányban nő.)
- A pusztán a létfenntartáshoz elégséges alvásmennyiség engem agresszívvá tesz.
- Tudok ülve; napközben; hangosan zenét hallgató szomszédok mellett aludni. 
- A gyereknevelésben sem vagyok következetes.
- Minimum kettővel kevesebb kezem van, mint az ildomos lenne. A meglévő kettővel viszont sokkal ügyesebb vagyok, mint gondoltam.
- A csaj gyorsabb ütemben hízik, mint az az izomfejlődésem számára követhető lenne.
- Mégis énekelek.


Amúgy egyébként kimondottan jól vagyunk. Nadine beleért az igazi aranyos korszakába, sokat mosolyog (teliszájjal, olyan igazán édesen), már dumálgat (gö és ogu a tutik), mindent figyel és nagyon fel tud pörögni, ha megtetszik neki valami. Imád tornázni és szereti, ha puszit kap (az elsőnél mindig meglepődik, aztán már látszik rajta, hogy sunyin várja a folytatást).
...és olyan gyorsan nő! Több, mint 5 kiló és egy csomó ruhát kinőtt. Ha tehetném, most egy kicsit megállítanám az időt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése