2014. október 4., szombat

Összetett és láthatatlan

Már múlt héten akartam írni, de egyszerűen nem vitt rá a lélek, hogy akár egy betűt is leüssek. Pedig lett volna miről mesélnem, vagy talán pont ezért nem ment...

Kezdem az egyszerűbbel: Voltunk 10 hós státuszon: Nadine 75 cm és 8,6 kg. Nem egy Michelin-baba, az tuti, de a doki azt mondja, teljesen normális. Engem csak az aggaszt egy kissé, hogy két hónapja ennyi. Aztán persze eszembe jut: a nyár elején is ez volt, utána meg szinte megugrott a súlya. Na mindegy, majd meglátjuk. Megkapta az MMR-oltást, láza szerencsére eddig nem volt, ellenben tegnapra kijött rajta valami jófajta nátha. Szortyog, mint egy traktor. Csak az apjával volt hajlandó aludni, így én önkéntes matrac-száműzetésbe vonultam. Az alvás mondjuk enyhe túlzás, mert kb 11-től fél 1-ig, aztán 4-ig sikerült szunyálnunk, ezt is két orrszívással, majd miután I elment, a csajszi kb. 20 percenként sírt fel, mert nem kapott levegőt. Király volt. Azt mondjuk nem nagyon csodálom, hogy összeszedte magát, lévén az egész váró tele volt betegekkel, elvileg valami orrfolyós-köhögős-hasfájós járvány tombol errefelé. Őszintén remélem, hogy ebből nekünk csak a nátha jut.
Egyébként szuper ügyes már, fel/lemászik a kanapéra/ról, már be tudja tenni a szájába a falatot, odaadja a kezében lévő tárgyakat, ha kérjük. Hihetetlen nagy már.

Voltunk tarkóredő-mérésen, ahol mindent rendben találtak. Nagyon hosszú volt és kicsit vicces is, miután a beste kölke a világ minden kincséért sem óhajtotta megmutatni magából a kritikus részt, ezért aztán gyakorolhattam a köhögést, előadhattam egy zumbaórát fekve, zselés hassal, illetve a doktornő többször is szinte a gerincembe applikálta az ultrahangfejet. Végül persze mi győztünk. Az előzmények miatt a 16. héten megyünk előrehozott genetikaira, ahol egy szívspecialista fog megnézni, aztán a 20. héten jön a normál, utána meg a csajszi koraszületése miatt kell rendszeresen ellenőrzésekre járnom, így nagyjából megérné egy fogkefét honosítani számomra a terhesambulanciára. Vagy legalább egy bérelt, kipárnázott széket. Persze örülök a fokozott figyelemnek, tényleg. Csak hát ennek van egy másik oldala is, mert bár azt hittem, a második könnyebb lesz lelkileg, mégis teljesen kiborulok az aktuális vizsgálatok előtt 2-3 nappal. Szó szerint elviselhetetlen sárkány lesz belőlem, vagy ahogy I mondja: "bolond" leszek. Sehogy sem jó ez.

Pár napja ráadásul kaptam egy levelet a kórházból, hogy bakteriális fertőzést találtak. Gyanús volt ez már nekem, de sem a másik kh-ban, sem a nőgyógyászomnál nem nagyon foglalkoztak vele, mert "szemre" minden rendben volt. Végülis jobb későn, mint soha, de azért nem nyugtat meg teljesen, hogy gyakorlatilag a koraterhességet egy ilyennel csináltam végig. Most meg rághatom a kefét, hogy mikorra sikerül kikezelni. Mire az meglesz, nyakamon a genetika és sosincs ennek vége.

Gondolom, aki eddig eljutott az olvasásban, valószínűleg már megállapította, hogy elég sötéten látom jelenleg a világot. Nos, nem téved sokat. Nem tudom, mi van velem pontosan, de nem vagyok jól. Bár, ha jobban belegondolok, Nadine-nal való terhességem ezen szakaszán pontosan ugyanilyen vacakul voltam. A helyzeten pedig az sem segít, hogy több fronton is gyakorlatilag láthatatlan lettem. Számomra fontos emberek néznek keresztül rajtam - virtuálisan -, hagynak mondatokat, kérdéseket, információkat, meséket és panaszt bármiféle reakció nélkül.
Fáj.
Nagyon.

2 megjegyzés:

  1. Fura, hogy azt írod: "azt hittem, a második könnyebb lesz"
    (Nem kötekedni akarok, csak ez úgy megütötte a szememet).
    Szerintem sosem lesz könnyebb, akárhányszor is csinálod ezt végig. Sőt, szerintem ha megszületik minden gyereked tökéletesen egészségesen, akkor meg jön a másik fajta para. Én legalább is agyon féltem a gyerekemet.

    És egyébként én is paráztam mindegy egyes vizsgálat előtt még akkor is, amikor sejtelmem sem volt, hogy mennyi sz@r történhet. Érdekes, Eszterrel izgultam a legkevésbé... de azért picit vele is mindig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy fura, nem tudom.
      Mivel számomra az is kétséges volt, hogy képes vagyok életképes babát kihordani és szülni, ezért én igenis azt vártam, hogy ezen képességem bebizonyosodása után igenis egyszerűbb lesz a következő menet. Hiszen már TUDOM, hogy lehetséges. Valamiért mégsem könnyebb.
      Szabival én nem izgultam, csak azután egy kicsit, hogy az áramlás nem volt túl tankönyvi, de amikor a kontrolluh után azt mondták szerintük így is rendben van, onnantól ismét megnyugodtam. Egészen addig a napig...

      Törlés